Beissbarth EASY 3D+ uredjaj za centriranje trapa

3D tehnologija sa naprednim funkcijama

Sve informacije na ovoj stranici podložne su promenama bez najave. Pošaljite nam upit ili zatražite zvaničnu ponudu:

Prateća oprema

Dodatna oprema


Obrtne ploče zadnje, duge (2 kom)

 • Ugao zaokretanja ±2,5°
 • Dimenzije 1050x460x50mm
 • Dužina kliznog dela 1000mm
 • Nosivost 1000 kg/kom


Velike zadnje mete (2 kom)

 • Za šasije do 3400mm dužine
 • Max. udaljenost do senzora 2400mm

Brzo i precizno merenje šasije

Easy 3D je najjednostavniji način da izmerite geometriju trapa precizno i brzo. Patentirane Beissbarth-ove stereo kamere i patentirani Beissbarth referentni sistem, koji eliminiše potrebu za fiksiranjem ili kalibracijom senzora, obezbeđuje najveću moguću preciznost. Uz najveću ponovljivost rezultata.


3D merenje se vrši u realnom vremenu

Brzina je zagarantovana, posebno sa novim automatskim Smart Test merenjem koje Vam za 60 sekundi pruža sve podatke o uglovima. S obzirom da je frekvencija očitavanja slike sa mete veoma visoka, moglo bi se reći da se merenje vrši u realnom vremenu.

Brza instalacija, a zatim spremno za upotrebu.

Easy 3D je "one man show" u pravom smislu te reči. Jednostavan i brz za upotrebu, bez specijalnog znanja vezanog za centriranje trapa - i stoga izuzetno ekonomičan. Najbolja reglaza trapa je ona koja oduzima najmanje vremena a pri tom isporučuje najpreciznije rezultate. Samo treba da na točkove postavite hvatače i lagane, čvrste merne ploče. Sve ostalo je urađeno najsavremenijim stereo kamerama. Čim senzori detektuju merne ploče i postave ih u fokus, Easy 3D je spreman za rad. Nakon toga, senzori se čak mogu i pomerati bez uticaja na rezultate merenja.


Multi-Fit hvatač sa 3D mernom pločom

Svako merenje uključuje run-out kompenzaciju kojom se eliminišu moguće greške u postavljanju hvatača, kao i samog hvatača ili neispravne felne. U odnosi na standardni 3D uredjaj za reglazu trapa, kompenzacija Easy 3D aparata se sprovodi voženjem vozila, a ne komplikovanim i ponekad teškim ručnim pomeranjem. Pri tom, vibracija motora ne utiče na rezultat. Od samog početka do štampanja rezultata potrebno je sedam minuta.

Ušteda prostora i mobilnost

Zahvaljujući svom vitkom dizajnu, Easy 3D može da radi i u najmanjim servisnim radionicama. Samo je potrebno oko 60 cm na svakoj strani - a toliko prostora je uvek na raspolaganju. Ispred vozila nemate nikakav fiksni stub sa kamerama čime oslobađate prostor za druge dijagnostičke uređaje kao npr. tester farova ili DAS tester. Zahvaljujući referentnom sistemu Easy 3D senzori su mobilni i ne moraju biti stalno montirani na dizalici već se jednostavno mogu skinuti. Na taj način je dizalica slobodna za ostale radove.


Senzori se postavljaju na platforme pomoću specijalnih adaptera

Easy 3D je idealan za rad na kanalu. Senzorske glave se jednostavno postavljaju na pod pored vozila. Zavisno od tipa radnog mesta, Easy 3D se isporučuje sa tri opciona seta kablova: za instalaciju na makazastoj dizalici, četvorostubnoj dizalici i kanalu.

Beissbarth Easy 3D triangulacija

Easy 3D je 3-D merenje šasije sa triangulacijom po točku, što znači da dve kamere gledaju u mernu ploču. Pošto je poznat ugao i udaljenost između kamera, tako se i ugao i udaljenost tačaka na ploči mogu odrediti triangulacijom. Svaka senzorska glava ima referentni sistem koji se sastoji od dve CCD kamere koje imaju skoro svi Beissbarth aparati za centriranje trapa. Svaka glava prima i predaje merenja drugoj glavi. Dva klatna u glavama određuju gravitaciju i na taj način se određuje pozicija senzora. Stereo kamera prepoznaje poziciju ose okretanja točka.


Senzorska glava sa 3D stereo kamerama

Merne ploče imaju nepoznat obrazac tačaka. Iz tog razloga je svaki put neophodno sprovesti postupak run-out kompenzacije da bi kompjuter prepoznao obrazac tačaka na pločama. Easy 3D - triangulacija u svom najboljem svetlu !

Baza vozila

 • Beissbarth-ova baza vozila sadrži više od 25.000 podataka direktno od preko 60 proizvođača vozila
 • Proširivanje baze vrši se nekoliko puta godišnje
 • Update preko Beissbarth software centra
 • Sa podešavanjima, animacijama i video snimcima

Easy 3D software

 • Digitalna obrada slika
 • Merenje prema izboru: programsko, brzo ili nasumično
 • Jasan prikaz mernih vrednosti
 • Podešavanje nagiba u dignutom stanju
 • Merni izveštaj u dve varijante: tabelarni i grafički


Slika 1: Izveštaj, Slika 2: Demonstracija, Slika 3: Jasan prikaz, Slika 4: Jasne instrukcije