Mašina za 3D reglažu trapa CEMB DWA 3500

3D masina za centriranje trapa CEMB DWA 3500 HD

3D reglaža trapa sa svim opcijama.
Bez kompromisa.

Sve informacije na ovoj stranici podložne su izmenama bez najave. Pošaljite nam upit ili zatražite zvaničnu ponudu:

Video


Izaberite Vaš 3D

DWA 3500 HD

 • Orman, PC. monitor 43"
 • Stub i greda sa dve HD-kamere
 • Premium obrtne ploče (2 kom)
 • Auto-sinhronizacija kamera
 • Opcija rada sa 2 ili 4 točka
 • Merenje dijagonala i dimenzija


Brošura

DWA 2500 HD

 • Stalak, PC, monitor 27"
 • Stub i greda sa dve HD-kamere
 • Standard obrtne ploče (2 kom)
 • Sinhronizacija kamera tasterom
 • Opcija rada sa 4 točka
 • Bez dijagonala i dimenzija


Brošura


Prateća oprema


3D reglaza prateca oprema

Dodatna oprema

3D obrtne ploce premium

Premium obrtne ploče za kanal
Par obrtnih ploča za zadnju osovinu. Nosivost 1000 kg/kom, dimenzije 452x452x64 mm.

Zadnje klizne ploče za kanal
Par dugačkih zadnjih ploča sa dvostrukom rotacijom. Nosivost 1200 kg/kom. Podne ili ugradne.

Mobilni set za DWA 3500
Mobilni podni nosač na točkovima za pomeranje celog uredjaja. Samo za DWA 3500.

3D-HD tehnologija u Vašem servisu

Tehnologija 3D merenja omogućava da se umesto tradicionalnih elektronskih senzora za centriranje trapa upotrebljavaju merne ploče od plastičnog materijala koje se u žargonu zovu "mete". Meta je postavljena na klasičan hvatač slično kao kod masine za reglazu trapa DWA 1100. Zavisno od položaja mete kompjuter složenim proračunom određuje sve uglove točkova. Merenje maksimalnog otklona točkova omogućeno je bez upotrebe elektronskih obrtnih ploča.

3D meta za reglazu trapa
Mete ne sadrže nikakvu elektroniku

Glavna prednost 3D uredjaja za centriranje trapa upravo je odsustvo bilo kakve elektronike na točkovima čime ste u startu lišeni briga oko eventualnog pada, udarca, oštećenja ili poremećene kalibracije. Ako i dođe do pada, jednostavno ponovo učvrstite hvatač sa metom na točak i nastavite merenje bez bojazni da će to uticati na rezultate merenja.

Dizalica ili kanal

3D aparat za reglazu trapa DWA 2500/3500 se podjednako efikasno može koristiti i na dizalici i na kanalu. Na glavnom stubu uređaja nalazi se električni motor koji vertikalno pomera poprečnu gredu sa kamerama u zavisnosti od trenutnog položaja meta. U verziji DWA 3500 ovaj pomeraj obavlja se potpuno automatski bez ikakve potrebe za Vašom intervencijom. U verziji DWA 2500, pomeraj kamera obavljate ručno pritiskom na taster.

3D reglaza trapa CEMB - Toyota GOTA CAR
TOYOTA GO.TA CAR, Novi Sad

U slučaju montaže na kanalu, zavisno od raspoloživog prostora, uredjaj se postavlja na vrhu kanala ili u samom kanalu a opciono je moguća i instalacija na zidu. Verzija DWA 3500 LIGHT ne poseduje orman već se prepušta kupcu da sam nabavi orman čime se ostvaruje ozbiljna ušteda u odnosu na standardnu verziju uredjaja. Za sve detaljnije informacije u vezi instalacije na Vašem kanalu molimo da nas kontaktirate ili pogledajte skicu dole niže na ovoj stranici gde se nalaze dodatni tehnički detalji.

Pratite program i ništa ne brinite !

Jednostavnost softvera će Vas sigurno oduševiti - sve što se traži od Vas jeste da pratite jasna uputstva na ekranu koja Vas vode korak po korak kroz program. Izuzetno jednostavan softver je odlika koju poseduju svi aparati za reglazu trapa CEMB i karakterišu ga jasni grafički prikazi tako da ni u jednom trenutku nemate nedoumicu šta treba učiniti u datom momentu. Softver je baziran na Windowsu 10 tako da ćete se osećati kao kod kuće, a u svakom trenutku Vam je dostupna pomoć na ekranu klikom na znak pitanja.


Pregledne slike i informacije Vam jasno govore šta je potrebno da uradite

Jedna od karakteristika svakog 3D uredjaja pa i ovog je pomeranje vozila unazad i unapred koje je potrebno da bi se precizno odredio položaj svake mete. Ovim postupkom se istovremeno sprovodi i kompenzacija felni. Kroz ovaj postupak Vas vodi kompjuter na početku merenja.

Upravljajte pomoću telefona ili tableta

CEMB Wheel Alignment App (opciono) - aplikacija razvijena od strane CEMB-a omogućava daljinsko upravljanje uredjajem. Aplikacija prikazuje monitor na Vašem smartfonu ili tabletu i dizajnirana je da omogući rukovaocu direktno upravljanje uredjajem čime se pojednostavljuje i ubrzava rad sa mašinom.


Wheel Alignment App

Aplikacija je besplatna i omogućena za preuzimanje za uredjaje sa Android operativnim sistemom (od verzije 6.0 pa nadalje) ili iOS (od verzije 10.0 pa nadalje) i kompatibilna je sa svim CEMB uredjajima naručenim od Januara 2020 pod uslovom da uredjaji imaju WiFi adapter.

Pregled trapa na jednom ekranu

Kada podešavate vozilo na istom ekranu prikazani su svi glavni parametri geometrije trapa: raspon, nagib i zatur. Ova izuzetno važna osobina Vam omogućava da pratite kako će promena jednog od parametara uticati na vrednost drugog (na primer uticaj promene nagiba na zatur). Imate i opciju zbirnog pregleda obe osovine istovremeno čime možete krajnje brzo da podesite sve vrednosti geometrije točkova za izabrano vozilo. Slike na ekranu menjate klikom na belu strelicu u donjem levom uglu ekrana.


Pregled parametara zadnje osovine

Prikaz na ekranu ne može biti jasniji. Sve vrednosti su jasno naznačene velikim brojkama i crveno-zelenim poljima koja označavaju fabričku toleranciju pri čemu Vam je data informacija o tome koji uglovi mogu da se podese a koji ne. Sve što je potrebno jeste da "ubacite" žutu strelicu u zeleni segment polja koji predstavlja dozvoljeno odstupanje od fabričke mere.

Pomoćne slike za reglažu trapa

Dok radite, u svakom trenutku pritiskom na taster možete pregledati pomoćne servisne slike i uputstva koja Vam jasno pokazuju na koji način da podesite vozilo (ukoliko je proizvođač vozila fabrički predvideo takvu mogućnost). Baza vozila potiče iz poznatog softvera Autodata, tako da možete biti sigurni u pouzdanost podataka koji su prikazani. Baza podataka nije vremenski ograničena i možete je naknadno nadograđivati novom verzijom softvera.


Jasna grafička uputstva za podešavanje trapa

Kao što znate, proizvođači pojedinih vozila zahtevaju opterećenje radi pravilnog podešavanja trapa. Na početku rada, prilikom izbora marke i tipa vozila 3D uredjaj Vam naznačava da li je potrebno opteretiti dato vozilo, način postavljanja i količinu tereta. Softver takodje nudi i izbor parametara u odnosu na voznu visinu vozila (engl. ride height) što je sve češća odlika savremenih vozila.

Otkrijte oštećenja na šasiji ili vešanju

Ako sumnjate da je vozilo pretrpelo oštećenja na šasiji, vešanju ili trapu to možete proveriti kompjuterom. 3D aparat će Vam prikazati pomeraj obe osovine, bočni pomeraj, geometrijsku simetralu vozila, obe dijagonale i pravac zadnjih točkova. Izmerene vrednosti su prikazane u milimetrima ili ugaonim merama. Na taj način možete proceniti da li je neophodno ispraviti šasiju ili zameniti iskrivljene i oštećene delove sistema vešanja na vozilu.


Slika: Dijagonale i ostali parametri šasije

Na kraju merenja, sve izveštaje o izmerenim vrednostima uglova, geometriji šasije, podacima o vozilu i njegovom vlasniku možete odštampati za Vašu mušteriju ili arhivu. Takodje možete svaki izveštaj memorisati u računaru ako Vam kasnije bude zatrebao.

DimenzijeTehnički podaci

Napajanje 230V monofazno 50-60Hz
Max. angažovana snaga 0,7 kW
Max. angažovana struja 3A