Mašina za 3D reglažu trapa CEMB DWA 3400 HD

3D masina za centriranje trapa CEMB DWA 3400 HD

3D tehnologija u Vašem servisu

• Automatsko podešavanje kamera
• Bez elektronike na točkovima
• Dve godine garancije
Pogledajte video

Verzija LIFT, za dizalicu - nema na stanju zbog izlaska novog modela

Verzija PIT-LIGHT, za kanal, jos samo 1 komad po ceni od 6750 € bez pdv (8100 € sa pdv-om)

Cene su FCO magacin prodavca. Servis i originalni rezervni delovi obezbeđeni. Dodatne informacije na tel. 011-2525-111 ili ovde pošaljite upit e-mailom:

Prateća oprema

(Uključeno u cenu)

3D reglaza prateca oprema

Dodatna oprema

Cene važe samo u paketu sa uređajem !

3D obrtne ploce standard
Zadnje ploče standard (2 kom)

Obrtne ploče za zadnju osovinu. Nosivost 1000 kg/kom, dimenzije 370x370x50 mm.

Cena bez pdv: 300 €
(360 € sa pdv-om)

3D obrtne ploce premium
Zadnje ploče premium (2 kom)

Obrtne ploče za zadnju osovinu. Nosivost 1000 kg/kom, dimenzije 450x450x50 mm.

Cena bez pdv: 500 €
(600 € sa pdv-om)

3D tehnologija u Vašem servisu

Tehnologija 3D merenja omogućava da se umesto tradicionalnih elektronskih senzora za centriranje trapa upotrebljavaju merne ploče od plastičnog materijala koje se u žargonu zovu "mete". Meta je postavljena na klasičan hvatač slično kao kod masine za reglazu trapa DWA 1000. Zavisno od položaja mete kompjuter složenim proračunom određuje sve uglove točkova. Merenje maksimalnog otklona točkova omogućeno je bez upotrebe elektronskih obrtnih ploča.

3D meta za reglazu trapa
Mete ne sadrže nikakvu elektroniku

Glavna prednost 3D uredjaja za centriranje trapa upravo je odsustvo bilo kakve elektronike na točkovima čime ste u startu lišeni briga oko eventualnog pada, udarca, oštećenja ili poremećene kalibracije. Ako i dođe do pada, jednostavno ponovo učvrstite hvatač sa metom na točak i nastavite merenje bez bojazni da će to uticati na rezultate merenja.

Dizalica ili kanal

3D aparat za reglazu trapa DWA 3400 u verziji LIFT je namenjen prvenstveno radnom mestu koje poseduje dizalicu, ali se prilagodjavanjem radnog mesta može koristiti i na kanalu. Na glavnom stubu uređaja nalazi se električni motor koji vertikalno pomera poprečnu gredu sa kamerama u zavisnosti od trenutnog položaja meta. Ovaj pomeraj obavlja se potpuno automatski bez ikakve potrebe za Vašom intervencijom. Ukoliko je potrebno, moguće je i manuelno podesiti položaj kamera. Uredjaj zauzima centralni deo ispred dizalice (slika dole) i samo treba obratiti pažnju na minimalnu udaljenost između kamera i meta na prednjim točkovima.

3D reglaza trapa CEMB - Djordjevic Loznica
ATC ĐORĐEVIĆ, Loznica - 3D verzija LIFT

Montaža na kanalu
U ovom slučaju verzija uredjaja PIT se postavlja na vrhu kanala ili na zid, mada se LIFT verzija takođe može postaviti u kanalu ako to dimenzije dozvoljavaju. 3D masina za optiku trapa u verziji PIT ne poseduje stub sa pokretnim motorom, već samo horizontalnu gredu sa kamerama koja se povezuje sa kompjuterom. Za sve detaljnije informacije u vezi instalacije na Vašem kanalu molimo da nas kontaktirate ili pogledajte skicu dole niže na ovoj stranici gde se nalaze dodatni tehnički detalji.

3D optika trapa CEMB - Auto Bane Zajecar
AUTO BANE, Zaječar - 3D verzija PITAuto Servis DAKA, Beograd - 3D verzija PIT

Pratite program i ništa ne brinite !

Jednostavnost softvera će Vas sigurno oduševiti - sve što se traži od Vas jeste da pratite jasna uputstva na ekranu koja Vas vode korak po korak kroz program. Izuzetno jednostavan softver je odlika koju poseduju svi aparati za reglazu trapa CEMB i karakterišu ga jasni grafički prikazi tako da ni u jednom trenutku nemate nedoumicu šta treba učiniti u datom momentu. Softver je baziran na Windowsu 7 tako da ćete se osećati kao kod kuće, a u svakom trenutku Vam je dostupna pomoć na ekranu klikom na znak pitanja.


Pregledne slike i informacije Vam jasno govore šta je potrebno da uradite

Jedna od karakteristika svakog 3D uredjaja pa i ovog je pomeranje vozila unazad i unapred koje je potrebno da bi se precizno odredio položaj svake mete. Ovim postupkom se istovremeno sprovodi i kompenzacija felni. Kroz ovaj postupak Vas vodi kompjuter na početku merenja.

Kompletan pregled trapa na jednom ekranu

Kada podešavate vozilo na istom ekranu prikazani su svi glavni parametri geometrije trapa: raspon, nagib i zatur. Ova izuzetno važna osobina Vam omogućava da pratite kako će promena jednog od parametara uticati na vrednost drugog (na primer uticaj promene nagiba na zatur). Imate i opciju zbirnog pregleda obe osovine istovremeno čime možete krajnje brzo da podesite sve vrednosti geometrije točkova za izabrano vozilo. Slike na ekranu menjate klikom na belu strelicu u donjem desnom uglu ekrana.


Zbirni pregled parametara prednje i zadnje osovine

Prikaz na ekranu ne može biti jasniji. Sve vrednosti su jasno naznačene velikim brojkama i crveno-zelenim poljima koja označavaju fabričku toleranciju pri čemu Vam je data informacija o tome koji uglovi mogu da se podese a koji ne. Sve što je potrebno jeste da "ubacite" žutu strelicu u zeleni segment polja koji predstavlja dozvoljeno odstupanje od fabričke mere.

Pomoćne slike za reglažu trapa

Dok radite, u svakom trenutku pritiskom na taster možete pregledati pomoćne servisne slike i uputstva koja Vam jasno pokazuju na koji način da podesite vozilo (ukoliko je proizvođač vozila fabrički predvideo takvu mogućnost). Baza vozila potiče iz poznatog softvera Autodata, tako da možete biti sigurni u pouzdanost podataka koji su prikazani. Baza podataka nije vremenski ograničena i možete je naknadno nadograđivati novom verzijom softvera.


Jasna grafička uputstva za podešavanje trapa

Kao što znate, proizvođači pojedinih vozila zahtevaju opterećenje radi pravilnog podešavanja trapa. Na početku rada, prilikom izbora marke i tipa vozila 3D uredjaj Vam naznačava da li je potrebno opteretiti dato vozilo, način postavljanja i količinu tereta. Softver takodje nudi i izbor parametara u odnosu na voznu visinu vozila (engl. ride height) što je sve češća odlika savremenih vozila.

Otkrijte oštećenja na šasiji ili vešanju

Ako sumnjate da je vozilo pretrpelo oštećenja na šasiji, vešanju ili trapu to možete proveriti kompjuterom. 3D aparat će Vam prikazati pomeraj obe osovine, bočni pomeraj, geometrijsku simetralu vozila, obe dijagonale i pravac zadnjih točkova. Izmerene vrednosti su prikazane u milimetrima ili ugaonim merama. Na taj način možete proceniti da li je neophodno ispraviti šasiju ili zameniti iskrivljene i oštećene delove sistema vešanja na vozilu.


Slika: Dijagonale i ostali parametri šasije

Na kraju merenja, sve izveštaje o izmerenim vrednostima uglova, geometriji šasije, podacima o vozilu i njegovom vlasniku možete odštampati za Vašu mušteriju ili dokumentaciju. Takodje možete svaki izveštaj memorisati u računaru ako Vam kasnije bude zatrebao.

Dimenzije


Dimenzije za 3D reglazu trapa CEMB

Tehnički podaci

Napajanje 230V monofazno 50-60Hz
Max. angažovana snaga 0,7 kW
Max. angažovana struja 3A

Brošura

CEMB DWA 3400.pdf