Masina za reglazu trapa CEMB DWA 1100

Masina za reglazu trapa CEMB DWA 1100

Mobilna reglaža trapa sa osam CCD senzora

Sve informacije na ovoj stranici podložne su izmenama bez najave. Pošaljite nam upit ili zatražite zvaničnu ponudu:

Cenovnik i opšti uslovi

DWA 1100

Cena sa pdv-om: 9950 €
(Cena bez pdv: 8292 €)


• Orman na točkovima, kompjuter, monitor 27"
• Prateća oprema (vidi dole)

DWA 1100 LIGHT

Cena sa pdv-om: 7600 €
(Cena bez pdv: 6333 €)


Bez ormana, kompjutera, monitora (nabavlja kupac)
• Prateća oprema (vidi dole)

Prateća oprema

Uračunato u cenu uredjaja

Prateca oprema za centriranje trapa

Dodatna oprema

Cene važe samo u paketu sa uredjajem

Obrtne ploce standard za optiku trapa
Zadnje obrtne ploče (2 kom)

Standard ploče za zadnju osovinu. Nosivost 900 kg/kom, dimenzije 370x370x50 mm.

Cena sa pdv-om: 420 €
(Cena bez pdv: 350 €)

hvataci za geometriju trapa
Brzi hvatači (4 kom)

Set brzih hvatača 13"-25". Nije potrebno podizanje/guranje vozila. Cena je u zameni za uni-hvatače.

Cena sa pdv-om: 1200 €
(Cena bez pdv: 1000 €)


ADAS kit za podešavanje radara

ADAS kit za pozicioniranje panela za podešavanje radara. Za sve modele panela.

Cena sa pdv-om: 540 €
(Cena bez pdv: 450 €)

Dizalica ili kanal. Svejedno !

Za DWA 1100 nije bitan tip Vašeg radnog mesta. Omogućeno Vam je potpuno nesmetano merenje bez obzira na to da li se na radnom mestu nalazi četvorostubna ili makazasta dizalica ili radite na kanalu. U verziji uredjaja DWA 1100 dobijate kabinet na točkovima tako da ga bez obzira na njegovu težinu možete lako pomerati po servisu.


RENAULT ALLIANCE, Podgorica

Kabinet sa kompjuterom možete postaviti bilo gde oko vozila bez uticaja na rezultate merenja što je i glavna prednost u odnosu na novije uredjaje kao što je npr. 3D masina za centriranje i reglazu trapa koja zahteva fiksni položaj i odredjene dimenzije radnog mesta. U Light verziji ovaj uredjaj se može upotrebljavati ne samo u najmanjim radnim prostorima, već i na terenu.

Senzorske glave. Najnovija CCD tehnologija u Vašem servisu.

Osam infracrvenih senzora najnovije generacije mere sve vrednosti u rangu od ±24°, sa tačnošću od 1´ što Vam garantuje maksimalnu preciznost u merenju geometrije vozila. Stabilna komunikacija i međusobni domet CCD kamera do 12 metara omogućavaju da ova masina za reglazu trapa može bez problema meriti geometriju teretnih vozila, tako da opciono možete poručiti set za rad sa kamionima i autobusima.


Stabilna i trenutna komunikacija senzora i računara

Senzorske glave su male težine (2.6 kg) i veoma su kompaktne i otporne na udarce zahvaljujući integrisanoj DSP elektronici. Bez obzira na to, hvatači su osigurani od pada zahvaljujući zateznim trakama koje se povezuju na felnu. Kada prvi put postavite senzorsku glavu na hvatač više je ne skidate već ih zajedno postavljate na točak ili odlažete u stranu.

Upravljajte pomoću telefona ili tableta

CEMB Wheel Alignment - aplikacija razvijena od strane CEMB-a omogućava upravljanje uredjajem (napomena: samo u ful verziji). Aplikacija omogućava prikaz monitora na Vašem smartfonu ili tabletu i dizajnirana je da omogući rukovaocu daljinsko upravljanje uredjajem čime se pojednostavljuje i ubrzava rad sa mašinom.


Wheel Alignment App

Aplikacija je besplatna i omogućena za preuzimanje za uredjaje sa Android operativnim sistemom (od verzije 6.0 pa nadalje) ili iOS (od verzije 10.0 pa nadalje) i kompatibilna je sa svim CEMB uredjajima naručenim od Januara 2020 pod uslovom da uredjaji imaju WiFi adapter.

Program Vas vodi kroz ceo postupak merenja

Sve što se traži od Vas jeste da pratite uputstva na ekranu. Jasne slike i poruke na ekranu Vas nikada neće dovesti u zabunu da se pitate šta je potrebno sledeće uraditi. Kompletnim merenjem od početka do kraja možete upravljati čak iako nemate nikakvog prethodnog iskustva sa kompjuterom. DWA1100 je verovatno najjednostavnija optika trapa koja se može naći na našem tržištu.


Slike su toliko jasne da Vam tekst nije ni potreban

Poruke na ekranu su na srpskom jeziku a sam softver je baziran na Windowsu 10 mada se može koristiti i sa ostalim standardnim Windows verzijama. Svo vreme tokom rada Vam je na ekranu dostupna pomoć koju jednostavno aktivirate mišem ili pritiskom na taster. Posebno je jednostavan postupak za rad sa vozila sa spojlerima pri čemu nisu potrebni nikakvi dodatni adapteri.

Parametri reglaže trapa na jednom ekranu

Prilikom podešavanja trapa na istom ekranu imate pregled svih parametara osovine: raspona, nagiba i zatura. Ova slika je izuzetno važna za Vas jer možete pratiti kako promena jednog od parametara utiče na vrednost drugog (na primer uticaj promene nagiba na zatur). Na taj način možete optimalno da podesite sve vrednosti geometrije a da ne morate da "skačete" sa ekrana na ekran. Opciono imate i brzi prikaz svih mera prednje i zadnje osovine bez zatura.


Kompletan prikaz stanja osovine

U trenutku podešavanja uživo pratite na ekranu kako se vrednosti menjaju dok pokušavate da žutu strelicu postavite u zeleno polje. Svaka vrednost je data zajedno sa zadatom vrednošću i fabričkom tolerancijom. Aparat pruža i mogućnost rada sa samo dve prednje glave (umesto četiri). To je korisno za vozila sa fiksnom zadnjom osovinom kao što su mali dostavni kamioni i sl.

Pomoćne slike za podešavanje trapa

Tokom rada u svakom trenutku možete pozvati pomoćne slike i uputstva koja Vam jasno naznačavaju na koji način da podesite vozilo (ukoliko je proizvođač vozila fabrički predvideo takvu mogućnost). Kompletna baza vozila preuzeta je iz poznatog softvera Autodata, tako da možete biti sigurni u pouzdanost podataka koji su prikazani. Baza podataka nije vremenski ograničena i možete je naknadno nadograđivati novom verzijom softvera.


Pomoćna slika za podešavanje nagiba

Otkrijte oštećenja na šasiji ili vešanju

Ako sumnjate da je vozilo pretrpelo oštećenja na šasiji, vešanju ili trapu to možete proveriti kompjuterom. Softver će Vam prikazati pomeraj obe osovine, bočni pomeraj i geometrijsku simetralu vozila. Izmerene vrednosti su prikazane u milimetrima ili ugaonim merama. Na taj način možete proceniti da li je neophodno ispraviti šasiju ili zameniti iskrivljene i oštećene delove sistema vešanja na vozilu.

Dimenzije


Reference

Ovaj uredjaj smo instalirali u sledećim autoservisnim radionicama: