CEMB DWA 1000 masina za reglazu trapa

Masina za reglazu trapa CEMB DWA 1000

Podesite geometriju vozila
na ekonomičan način

• Precizna reglaža trapa sa 8 CCD kamera
• Brzo i jednostavno merenje
• Na dizalici ili kanalu. Svejedno!
• Dve godine garancije

Verzija DWA 1000 WE :
7100 € bez pdv
(8520 € sa pdv-om)

Verzija DWA 1000 LIGHT :
6000 € bez pdv
(7200 € sa pdv-om)

Cene su FCO magacin prodavca. Servis i originalni rezervni delovi obezbeđeni. Dodatne informacije na tel. 066-5015-915 ili ovde pošaljite upit e-mailom:

Izaberite Vaš DWA 1000 !

DWA 1000 WE

Cena bez pdv: 7100 €
(8520 € sa pdv-om)


• Orman na točkovima
• Kompjuter, monitor 27", štampač
• Prateća oprema (vidi dole)

DWA 1000 LIGHT

Cena bez pdv: 6000 €
(7200 € sa pdv-om)


Bez ormana
• Kompjuter, monitor 27", štampač
• Prateća oprema (vidi dole)

Prateća oprema

(Uračunato u cenu)

Prateca oprema za centriranje trapa

Dodatna oprema

Cene važe samo u paketu sa uređajem !

Obrtne ploce standard za optiku trapa
Standard ploče, zadnje (2 kom)

Nosivost 900 kg/kom, dimenzije 370x370x50 mm. Ploče se koriste za reglažu zadnjeg trapa.

Cena bez pdv: 320 €
(384 € sa pdv-om)


Držači za opremu

Metalni držači za senzorske glave i hvatače. Montaža na zid ili na točkovima.

Cena bez pdv: 725 €
(870 € sa pdv-om)

hvataci za geometriju trapa
Brzi hvatači (4 kom)

Set brzih hvatača 10"-21". Nije potrebno podizanje ili guranje vozila. Cena je zamena za uni-hvatače.

Cena bez pdv: 1450 €
(1740 € sa pdv-om)

Dizalica ili kanal. Svejedno !

Za DWA 1000 nije bitan tip Vašeg radnog mesta. Omogućeno Vam je potpuno nesmetano merenje bez obzira na to da li se na radnom mestu nalazi četvorostubna ili makazasta dizalica ili radite na kanalu. U verziji uredjaja DWA 1000 WE dobijate kabinet sa točkovima tako da ga bez obzira na njegovu težinu možete lako pomerati po servisu.


Postavite kabinet bilo gde oko vozila

Kabinet sa kompjuterom možete postaviti bilo gde oko vozila bez uticaja na rezultate merenja što je i glavna prednost u odnosu na novije uredjaje kao što je npr. 3D masina za centriranje i reglazu trapa koja zahteva fiksni položaj i odredjene dimenzije radnog mesta. U Light verziji ovaj uredjaj se može upotrebljavati ne samo u najmanjim radnim prostorima, već i na terenu.

Senzorske glave. Najnovija IC tehnologija u Vašem servisu.

Osam infracrvenih senzora najnovije generacije mere sve vrednosti u rangu od ±24°, sa tačnošću od 1´ što Vam garantuje maksimalnu preciznost u merenju geometrije vozila. Stabilno merenje i međusobni domet IC kamera do 12 metara omogućavaju da ova masina za reglazu trapa može bez problema meriti geometriju teretnih vozila, tako da opciono možete poručiti set za rad sa kamionima i autobusima.


Senzorska glava se nijednog trenutka ne skida sa hvatača

Senzorske glave su male težine (2.6 kg) i veoma su kompaktne i otporne na udarce zahvaljujući integrisanoj DSP elektronici. Bez obzira na to, hvatači su osigurani od pada zahvaljujući zateznim trakama koje se povezuju na felnu. Kada prvi put postavite senzorsku glavu na hvatač više je ne skidate već ih zajedno postavljate na točak ili odlažete u stranu.

Program Vas vodi kroz ceo postupak merenja

Sve što se traži od Vas jeste da pratite uputstva na ekranu. Jasne slike i poruke na ekranu Vas nikada neće dovesti u zabunu da se pitate šta je potrebno sledeće uraditi. Kompletnim merenjem od početka do kraja možete upravljati čak iako nemate nikakvog prethodnog iskustva sa kompjuterom. DWA1000 je verovatno najjednostavnija optika trapa koja se može naći na našem tržištu.


Slike su toliko jasne da Vam tekst nije ni potreban

Poruke na ekranu su na srpskom jeziku a sam softver je baziran na Windowsu 10 mada se može koristiti i sa ostalim standardnim Windows verzijama. Svo vreme tokom rada Vam je na ekranu dostupna pomoć koju jednostavno aktivirate mišem ili pritiskom na taster. Posebno je jednostavan postupak za rad sa vozila sa spojlerima pri čemu nisu potrebni nikakvi dodatni adapteri.

Parametri reglaže trapa na jednom ekranu

Prilikom podešavanja trapa na istom ekranu imate pregled svih parametara osovine: raspona, nagiba i zatura. Ova slika je izuzetno važna za Vas jer možete pratiti kako promena jednog od parametara utiče na vrednost drugog (na primer uticaj promene nagiba na zatur). Na taj način možete optimalno da podesite sve vrednosti geometrije a da ne morate da "skačete" sa ekrana na ekran. Opciono imate i brzi prikaz svih mera prednje i zadnje osovine bez zatura.


Kompletan prikaz stanja prednje i zadnje osovine

U trenutku podešavanja uživo pratite na ekranu kako se vrednosti menjaju dok pokušavate da žutu strelicu postavite u zeleno polje. Svaka vrednost je data zajedno sa zadatom vrednošću i fabričkom tolerancijom. Aparat pruža i mogućnost rada sa samo dve prednje glave (umesto četiri). To je korisno za vozila sa fiksnom zadnjom osovinom kao što su mali dostavni kamioni i sl.

Pomoćne slike za podešavanje trapa

Tokom rada u svakom trenutku možete pozvati pomoćne slike i uputstva koja Vam jasno naznačavaju na koji način da podesite vozilo (ukoliko je proizvođač vozila fabrički predvideo takvu mogućnost). Kompletna baza vozila preuzeta je iz poznatog softvera Autodata, tako da možete biti sigurni u pouzdanost podataka koji su prikazani. Baza podataka nije vremenski ograničena i možete je naknadno nadograđivati novom verzijom softvera.


Pomoćna slika za podešavanje nagiba

Otkrijte oštećenja na šasiji ili vešanju

Ako sumnjate da je vozilo pretrpelo oštećenja na šasiji, vešanju ili trapu to možete proveriti kompjuterom. Softver će Vam prikazati pomeraj obe osovine, bočni pomeraj i geometrijsku simetralu vozila. Izmerene vrednosti su prikazane u milimetrima ili ugaonim merama. Na taj način možete proceniti da li je neophodno ispraviti šasiju ili zameniti iskrivljene i oštećene delove sistema vešanja na vozilu.

Dimenzije


Reference

Ovaj uredjaj smo instalirali u sledećim autoservisnim radionicama: