CEMB ARGOS bezkontaktno centriranje trapa

Bezkontaktna reglaza trapa

Reglaža trapa bez kontakta. Budućnost je stigla.

Sve informacije na ovoj stranici podložne su izmenama bez najave. Pošaljite nam upit ili zatražite zvaničnu ponudu:

Izaberite Vaš Argos

ARGOS Full
Merenje i centriranje trapa obavlja se na podu i na fiksnoj visini, idealno za optiku trapa na dizalici.


Brošura

ARGOS Pit
Merenje i centriranje trapa se vrši samo na fiksnoj visini (High), ili samo na kanalu (Pit).


Brošura

ARGOS Drive Thru
Prijemna inspekcijska linija za brzo merenje geometrije vozila sa ili bez merenja dubine šare gume.


Brošura

Prateća opremaSve verzije dodatno sadrže:

Dodatna oprema

Monitor 50"

Stalak za monitor

Wireless inkjet štampač


Na točku više nema ničega. Tačka.

Više nećete morati da razmišljate da li ste na točku pravilno i bezbedno postavili hvatač i senzorsku glavu pošto Argosu ništa od toga ne treba ! Naime, za razliku od ostalih uredjaja za reglazu trapa Argos raspolaže mernom tehnologijom koja skenira kompletan točak i prikazuje izmerene vrednosti bez ikakvog dodira sa felnom, gumom ili bilo kojim delom vozila.


ARGOS u ovlašćenom servisu Porsche Padova, ItalijaARGOS u ovlašćenom servisu Mercedesa u Madridu, Španija

Osim toga, ne morate više ni da gurate vozilo napred-nazad radi merenja kompenzacije kao što je to zahtevala svaka 3D masina za reglazu trapa. Ali to nije sve! Čak ni radno mesto ne mora da bude u idealnom nivou, bilo da je u pitanju kanal, 4-stubna ili makazasta dizalica! Prosto neverovatno, zar ne?

Argos Drive Thru + Tread

Verzija Argos Drive Thru namenjena je za brzo inspekcijsko utvrđivanje stanja geometrije vozila bez ikakvog kontakta sa samim vozilom. U sastavu opreme dobijate dva merna stuba sa senzorima koji skoro trenutno očitavaju stanje prednjeg a zatim i zadnjeg trapa. Vozilo se navozi slično kao kod valjaka za merenje sile kočenja.

Inspekcijska linija Argos Drive Thru
Argos Drive Thru


Argos Tread merenje dubine šare gume
Argos Drive Thru + Tread

Opcioni dodatak Argos Tread omogućava merenje dubine šare gume i jedan je od najnaprednijih uređaja te vrste na tržištu. Vozilo se navozi na platforme prateći indikatore na ekranu radi pravilnog postavljanja točkova u odnosu na skenere. Vrata uredjaja se automatski otvaraju i dva 3D laserska skenera vrše merenje u dve različite visine, eliminišući na taj način bilo kakve pogrešne mere (npr. zbog prisustva kamenčića u gumi). Ekstremno mala visina uređaja (svega 60mm) omogućava laku instalaciju na svakoj vrsti podloge.

ARGOS inspekcijska linija za merenje geometrije i dubine šare gume
Izveštaj merenja geometrije i dubine šare gume

Za svega nekoliko sekundi na ekranu dobijate kompletan prikaz stanja gazećeg sloja gume zajedno sa podacima o geometriji. Nakon što je Argos izvršio sva merenja vrata se automatski zatvaraju sprečavajući na taj način sakupljanje prašine i prljavštine. Ne postoje problemi zbog prljavih guma niti ima bilo kakvog održavanja između dva merenja skenerima.

Više ne morate da skidate radkapne

Argos je do te mere revolucionaran da više nećete gubiti dragoceno vreme na skidanje i montiranje radkapni jer je ovom uredjaju potpuno svejedno sa kakvim točkovima radite! Nijedna čelična niti aluminijumska felna bez obzira na oblik, dimenziju i dizajn ne predstavlja nikakav problem za Argos. To za Vas znači direktnu uštedu u vremenu rada i investicijama.


Nije bitna ni vrsta, ni tip niti oblik felne. Nije bitna čak ni čistoća !

Automatsko merenje za 5 sekundi

Kada navozite vozilo pomoćne kamere Vas navode kako da postavite vozilo, tako da uopšte ne morate ni da izlazite napolje jer Argos automatski detektuje prisustvo vozila i sam započinje postupak merenja. Potrebno je svega pet sekundi za prikaz svih vrednosti traga i nagiba. Merenje zatura traje samo nekoliko sekundi više jer nije potrebno montirati blokadu kočnice ! Celim postupkom merenja upravljate daljinskim upravljačem direktno sa sedišta vozača.


Kamere Vas navode kako da navezete vozilo na obrtne ploče

Ovako ubrzan postupak Vam omogućava da za svega nekoliko sekundi dobijete kompletnu informaciju o stanju trapa i na osnovu toga donesete odluku da li je potrebno centriranje trapa. Na taj način ćete drastično ubrzati rad u Vašem servisu i povećati obrt vozila.

Argos ne menja Vaš radni prostor

Argos zauzima minimalnu radnu površinu i odlično se uklapa u Vaš radni prostor jer nema nikakvih prepreka oko dizalice ili točkova. Niti ima bilo kakvih pokretnih delova ili nezgrapnog ormana. Između mernih senzora i dizalice imate 70-90 cm što Vam pruža sasvim dovoljno prostora za prolaz i rad oko točkova. Nesmetano kombinujte centriranje trapa sa drugim radovima na vozilu.


Argos se savršeno uklapa u Vaš radni prostor

Od Smarta do Sprintera

Što se dimenzija karoserija tiče Argos može raditi sa svim putničkim, SUV i lakoteretnim vozilima od najmanjeg Smarta do najduže verzije Sprintera. Više nije potrebno da prilagođavate Vaše radno mesto ili uređaj zavisno od dimenzija šasije - jednostavno navezite vozilo i odmah počnite sa radom.

Dimenzije