Uredjaj za optiku trapa za teretna i putnička vozila

Optika trapa za putnicka i teretna vozila CEMB DWA 1500

CEMB DWA 1500.
Jedan uređaj za sva vozila.

• Centrirajte sva vozila istim aparatom
• Precizna reglaža trapa sa 8 CCD kamera
• Uređaj u dve verzije
• Dve godine garancije

Verzija DWA 1500 WE :
11670 € bez pdv
(14004 € sa pdv-om)

Verzija DWA 1500 LIGHT :
9800 € bez pdv
(11760 € sa pdv-om)

Cene su FCO magacin prodavca. Servis i originalni rezervni delovi obezbeđeni. Dodatne informacije na tel. 011-2525-111 ili ovde pošaljite upit e-mailom:

Izaberite Vaš DWA 1500 !

DWA 1500 WE

Cena bez pdv: 11670 €
(14004 € sa pdv-om)


• Orman na točkovima
• Kompjuter, monitor 27", štampač
• Prateća oprema (vidi dole)

DWA 1500 LIGHT

Cena bez pdv: 9800 €
(11760 € sa pdv-om)


Bez ormana
• Kompjuter, monitor 27", štampač
• Prateća oprema (vidi dole)

Prateća oprema

(Uračunato u cenu)

Prateca oprema za centriranje trapa

Dodatna oprema

Cene važe samo u paketu sa uređajem !

hvataci za geometriju trapa
Brzi hvatači (4 kom)

Set brzih hvatača 10"-21". Nije potrebno podizanje ili guranje vozila. Cena je zamena za uni-hvatače.

Cena bez pdv: 1450 €
(1740 € sa pdv-om)

hvataci za geometriju trapa
Adapteri do 7" (4 kom)

Set adaptera za proširenje opsega hvatanja brzih hvatača do 7". Komplet je za sva 4 brza hvatača.

Cena bez pdv: 1330 €
(1596 € sa pdv-om)


Trailer-bar

Adapter šipka za merenje i reglazu poluprikolica. Sa pratećim uputstvom.

Cena bez pdv: 1100 €
(1320 € sa pdv-om)

Instalacija aparata

Uredjaj se vrlo jednostavno instalira na kanalu, posebno u verziji LIGHT. Kompjuter sa monitorom, mišem, tastaturom i štampačem možete postaviti na vrhu kanala, ili na obična kolica koja služe za odlaganje alata. Možete napraviti i svoj specijalno namenjeni orman. Senzorske glave sa hvatačima možete odložiti bilo gde u okolini uredjaja.

Aparat za optiku trapa CEMB DWA 1500 Light
Uredjaj instaliran u servisu DUO u Sremskoj Mitrovici

Naša preporuka je da dodatno instalirate veliki monitor na zidu iznad kanala kao na slici gore levo. Monitor će imati dvostruku ulogu: impresioniraće Vaše mušterije, i što je možda i važnije, mehaničar će imati neometan pogled na ekran prilikom okretanja volana u kabini. Prema našem iskustvu, ova mala dodatna investicija značajno će povećati obrt vozila u Vašem servisu.

Centrirajte sva vozila istim aparatom !

Samo je potrebno da prednje senzorske glave prebacite na zadnju osovinu ili obrnuto u zavisnosti od toga da li merite putničko ili teretno vozilo. Uredjaj automatski prepoznaje položaj senzora u odnosu na izabrani režim rada (putnički ili teretni). Pri tome nije potrebno da skidate senzore sa hvatača ili na bilo koji način modifikujete radno mesto. To donosi ogromnu uštedu u vremenu rada i troškovima jer su ostali uredjaji za reglazu trapa specifično namenjeni putničkim ili teretnim vozilima.

Uredjaj za geometriju trapa CEMB DWA 1500 Light
Uredjaj instaliran u teretnom servisu TIP-TOP u Nišu

Sistem sa 8 infracrvenih CCD senzora dugog dometa meri kompletnu optiku trapa u opsegu od ± 24°. Jedan par senzorskih glava ravnog dizajna postavlja se na prednju osovinu kada radite trap na automobilu ili kombiju. Drugi par glava specijalnog dizajna postavljate napred prilikom merenja kamiona ili autobusa. Nisu potrebni nikakvi adapteri za spuštanje senzora niti bilo kakvi specijalni dodaci. Svaka glava elektronski proverava nivo i o tome Vas obaveštava LED pokazivačima.

Pogledajte opšte karakteristike CCD senzora:

• Međusobni domet CCD kamera do 12 metara
• Konstantna kontrola preciznosti merenja
• Povećana otpornost na udare zahvaljujući integrisanoj elektronici
• Senzorske glave male težine (2.6 kg)

Postupak rada nikad lakši

Više ne morate da razbijate glavu i razmišljate - samo pratite uputstva na ekranu. Grafički prikazi su identični kao za uredjaj za centriranje trapa DWA 1000 tako da merenjem možete upravljati bez posebnog znanja rada sa kompjuterom. Poznato softversko okruženje koje pruža Windows 7 dodatno olakšava rad i upoznavanje sa programom. Jedino je potrebno da poznajete osnovne komponente sistema vešanja na vozilu i način njihovog podešavanja.


Slike govore sve tako da tekst nije ni potreban

Prilikom centriranja trapa ekran Vam pruža pregled kompletnog stanja osovine: raspona, nagiba i zatura, tako da možete pratiti kako promena jednog od parametara utiče na vrednost drugog (npr. uticaj promene nagiba na zatur ili raspon). Na taj način ćete biti sigurni da ste optimalno podesili geometriju točkova za izabrano vozilo. Aparat pruža i mogućnost rada sa samo dve prednje glave (umesto četiri).

Pomoćne slike. Samo kliknite na taster.

Kada niste sigurni na koji način podesiti određeno vozilo jednostavno pozovete pomoćne slike koje Vam jasno naznačavaju kako da izvršite podešavanje datog vozila (ukoliko je proizvođač vozila fabrički predvideo takvu mogućnost). Prilikom podešavanja kompjuter Vas pomoću slike malog ključa obaveštava da li je moguće podesiti raspon, nagib ili zatur datog vozila.


Podešavanje nagiba

Uz uredjaj dobijate najnoviju verziju baze podataka za sva putnička i teretna vozila koja nije vremenski ograničena i po želji se dopunjava jednom godišnje. Baza je sačinjena od podataka iz softvera Autodata što Vam pruža dodatnu sigurnost u radu.

Hvatač i obrtni tanjir. Čista klasika.

Kada je potrebno da pređete sa putničkog na teretno vozilo (i obrnuto) samo treba da izmenite set adaptera, za šta Vam treba najviše dva minuta. Klasični 4-kraki univerzalni hvatači za sve čelične i aluminijumske točkove prečnika 12"-24" (opciono 30") jednostavno se montiraju između gume i felne. Obrtni tanjiri su takođe standardni mehanički sa skalom za merenje otklona volana. Ništa više od toga Vam i ne treba.

Dimenzije


Reference

Ovaj uredjaj smo instalirali u sledećim servisima: